logo
Wózek
0

Polityka prywatności

Informacje dotyczące prywatności

Ochrona danych osobowych jest ważna dla PART TRADING Ltd. Dlatego ochronę danych poprzez wdrożenie odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych, do naszej dyspozycji, aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi, nieuprawnionym lub nieprawidłowym używaniem, utrata lub przedwczesne usunięcie informacji.

Zbieramy i przetwarzamy dane osobowe tylko z zastrzeżeniem wymogów bułgarskiego i europejskiego prawodawstwa. 

Niniejsze oświadczenie o ochronie prywatności ma na celu wyjaśnienie, w jaki sposób i dlaczego przetwarzamy Twoje dane osobowe.

I. Jak i dlaczego wykorzystujemy Twoje dane osobowe

A) Aby zarządzać i wykonywać zamówienie na produkty;

B) Aby przygotować i wysłać konto / fakturę za produkty zakupione od nas;

C) Do późniejszej obsługi gwarancyjnej Twoich zakupów;

D) W wypełnianiu zobowiązań prawnych:

- wywiązanie się ze zobowiązań związanych ze sprzedażą na odległość przewidzianą w ustawie o ochronie konsumentów; 

- dostarczanie informacji do Komisji Ochrony Konsumentów lub Osób Trzecich przewidzianych w ustawie o ochronie konsumentów;

- dostarczanie informacji do Komisji Ochrony Danych Osobowych w odniesieniu do obowiązków określonych w przepisach o ochronie danych osobowych - ustawa o ochronie danych osobowych rozporządzenia (UE) 2016/679 z 27.04.2016g. i inni. 

- Zobowiązania wynikające z ustawy o rachunkowości i TIPC i innych powiązanych aktów normatywnych w odniesieniu do prowadzenia właściwej i zgodnej z prawem rachunkowości;

- udzielanie informacji sądowi i osobom trzecim w toku postępowania przed sądem, zgodnie z wymogami proceduralnych i materialnych aktów prawnych mających zastosowanie w postępowaniu;

II. Kiedy i jakie dane przetwarzamy

1. Podczas rejestracji i zamawiania za pośrednictwem naszej strony internetowej lub aplikacji:

A) Dane identyfikacyjne: pełna nazwa, stały adres;

B) Inne dane: e-mail; Adres IP

C) Dane osobowe: adres kontaktowy, numer telefonu;

2. Przy zamawianiu przez telefon:

A) Dane identyfikacyjne: pełna nazwa, stały adres;

B) Inne dane: e-mail;

C) Dane osobowe: adres kontaktowy, numer telefonu;

D) Połączenia telefoniczne są rejestrowane w celu poprawy jakości usług. Nie udostępniaj danych osobowych innych niż wymagane dla Twojej usługi.

Przetwarzając twoje podstawowe dane osobowe i inne dane opisane dla celów sprzedaży towarów, ich zapłaty oraz w celu spełnienia naszych ustawowych wymagań, takie przetwarzanie jest obowiązkowe dla spełnienia tych celów.

III. Jak chronimy twoje dane osobowe

Aby zapewnić odpowiednią ochronę danych osobowych, stosujemy wszelkie niezbędne środki organizacyjne i techniczne przewidziane w ustawie o ochronie danych osobowych.

Ze względu na maksymalne bezpieczeństwo podczas przetwarzania, przesyłania i przechowywania danych możemy korzystać z dodatkowych mechanizmów bezpieczeństwa, takich jak szyfrowanie, pseudonimizacja i wiele innych.

Powinieneś zawsze zachować poufność swoich danych dostępowych i zamknąć okno przeglądarki po zakończeniu komunikacji z nami, szczególnie jeśli udostępniasz komputer innym.

IV. Kiedy usuwamy twoje dane osobowe

Co do zasady, wyłączyć używanie danych osobowych dla celów związanych z zamówieniem i świadczone usługi, po umowie lub usługi, ale nie usunąć je przed upływem jednego roku od wykonania lub ostatecznego uregulowania wszystkich zobowiązań finansowych oraz po upływie ustawowego mianowanych obowiązki dotyczące przechowywania danych, jak pasywów w rachunkowości, przechowywania i przetwarzania danych księgowych (11 lat), w terminie przewidzianym w ustawie o obowiązkach i umów terminów przedawnienia ma zająć (5 lat) obowiązek informowania sądu, właściwych organów państwowych itp. podstawy przewidziane w obowiązującym prawodawstwie (5 lat). Pamiętaj, że nie usuniemy ani nie zanonimizujemy Twoich danych osobowych,

Twoje dane mogą być również zanonimizowane. Anonimizacja jest alternatywą dla usuwania danych. W przypadku anonimizacji wszelkie możliwe do zidentyfikowania elementy / elementy, które umożliwiają identyfikację, są nieodwołalnie usunięte. W przypadku danych anonimowych nie ma obowiązku usunięcia danych, ponieważ nie stanowią one danych osobowych.

V. Kiedy i dlaczego udostępniamy twoje dane osobowe stronom trzecim

Udostępniamy dane osobowe stronom trzecim, a naszym głównym celem jest oferowanie wysokiej jakości, szybkiej i kompleksowej obsługi poprzez dbanie o produkty i usługi, które oferujemy, aby spełnić Twoje oczekiwania. Nie przekazujemy danych osobowych stronom trzecim przed upewnieniem się, że podjęto wszelkie środki techniczne i organizacyjne w celu ochrony tych danych poprzez dążenie do przeprowadzenia ścisłej kontroli w celu osiągnięcia tego celu. W takim przypadku pozostajemy odpowiedzialni za poufność i bezpieczeństwo Twoich danych.

1. Osoby przetwarzające dane w imieniu PART TRADING Ltd.

- Banki obsługujące płatności dokonywane przez Ciebie;

- operatorzy pocztowi w celu wysyłania przesyłek zawierających faktury i inne dokumenty oraz potrzebę poświadczenia tożsamości usługi;

- organy i instytucje, którym mamy obowiązek dostarczać dane osobowe zgodnie z obowiązującymi przepisami;

2. Używamy plików cookie. Pliki cookie to małe pliki przechowywane na dysku twardym i zapisujące określone ustawienia i wymianę danych z naszym systemem za pośrednictwem przeglądarki. Pamięć ta pomaga nam personalizować stronę dla Ciebie, a zatem ułatwia jego użycie, na przykład przez przechowywanie szczegółowych informacji dla ciebie, więc nie trzeba stale powtarzać.

Jak wyświetlić ustawienia plików cookie i jak je zmienić można znaleźć w pomocy przeglądarki.

3. Używamy Google Analytics do analityki internetowej. To jest usługa oferowana przez Google Inc. Google Analytics wykorzystuje pliki cookie. Informacje zebrane dane, jak również możliwości dezaktywacji przekazywanych danych do Google Analytics, można znaleźć tutaj .

4. Korzystamy z Remarketingu Google, usługi reklamowej świadczonej przez Google Inc. Google i firmy zewnętrzne wyświetlają reklamy w witrynach i używają plików cookie, aby wyświetlać reklamy na podstawie poprzednich odwiedzin naszej witryny. Google nie będzie łączył Twojego adresu IP z innymi danymi Google bez Twojej wyraźnej zgody. Aby uzyskać więcej informacji na temat warunków korzystania z usługi Google, odwiedź stronę ten link .

VI. Twoje prawa w związku z przetwarzaniem twoich danych osobowych

A) Prawo do informacji

Masz prawo do żądania:

- informacje o tym, czy dane dotyczące użytkownika są przetwarzane, informacje do celów takiego przetwarzania, kategorie danych oraz odbiorcy lub kategorie odbiorców, którym dane są ujawniane;

- wiadomość w zrozumiałej formie, zawierająca przetwarzane dane osobowe, a także wszelkie dostępne informacje o ich źródle;

- informacje na temat logiki wszelkiego automatycznego przetwarzania danych osobowych odnoszących się do ciebie w przypadku rozwiązań automatycznych;

B) Prawo do poprawienia

W przypadku, gdy obsługujemy niekompletne lub błędne / błędne dane, masz prawo w każdej chwili zażądać:

- do usuwania, poprawiania lub blokowania danych osobowych, których przetwarzanie nie spełnia wymogów prawa;

- informowanie osób trzecich, które zostały ujawnione dane osobowe do dowolnego usunięcia, sprostowania lub blokujące, chyba że jest to niemożliwe lub wymaga nieproporcjonalnego wysiłku;

C) Prawo sprzeciwu

Możesz w każdej chwili:

- sprzeciw wobec przetwarzania danych osobowych, pod warunkiem, że istnieje ku temu uzasadniony powód;

- jeżeli sprzeciw jest uzasadniony, dane osobowe danej osoby nie mogą być przetwarzane;

- sprzeciw wobec przetwarzania danych osobowych w celach marketingu bezpośredniego;

(D) Prawo do ograniczenia przetwarzania

- możesz poprosić o ograniczenie przetwarzania danych personalizujących, jeśli: kwestionujesz poprawność danych za okres, w którym musimy zweryfikować poprawność danych; lub przetwarzanie danych nie ma podstawy prawnej, ale zamiast ich usuwania, chcesz ograniczyć ich przetwarzanie; lub więcej nie potrzebujemy tych danych (do zamierzonego celu), ale są one potrzebne do ustanowienia, wykonywania lub ochrony roszczeń prawnych; lub złożył sprzeciw wobec przetwarzania danych, w oczekiwaniu na weryfikację prawidłowości uzasadnienia administratora;

E) Przenoszenie danych

Możesz poprosić nas o podanie danych osobowych, które powierzyłeś naszej opiece, w zorganizowanym, uporządkowanym, uporządkowanym, ogólnie akceptowanym formacie elektronicznym, jeśli:

- przetwarzać dane zgodnie z zamówieniem i na podstawie oświadczenia zgody, które można wycofać;

(F) Prawo do odwołania

Jeśli uważasz, że naruszamy obowiązujące ramy prawne, skontaktuj się z nami w celu wyjaśnienia sprawy. Oczywiście, masz prawo złożyć skargę do Komisji Ochrony Danych Osobowych. Po 25 maja 2018 r. będziesz mógł również odwołać się do organu regulacyjnego w UE.

Wnioski o dostęp do informacji lub korekty należy złożyć osobiście lub wyraźnie upoważniony przez Ciebie stron przez notarialnego pełnomocnictwa.

Na Twoją prośbę wyrażamy opinię w ciągu 14 dni od złożenia wniosku. Jeśli jest to obiektywnie konieczne przez dłuższy okres - aby zebrać wszystkie dane, a to poważnie utrudnia naszą działalność, okres ten można przedłużyć do 30 dni. Na mocy naszej decyzji udzielamy lub odmawiamy dostępu i / lub informacji wymaganych przez wnioskodawcę, ale zawsze motywujemy naszą odpowiedź.

VII. Aktualizacje i zmiany

Aby zastosować najbardziej aktualne środki ochrony i zachować zgodność z obowiązującymi przepisami, będziemy regularnie aktualizować niniejszą informację o ochronie prywatności. Zachęcamy do regularnego sprawdzania aktualnej wersji informacji, aby być na bieżąco informowanym o tym, jak dbamy o ochronę gromadzonych przez nas danych osobowych.